Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için mukannen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) muayyen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlı kriterler göz önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle hakikat bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Check to enable permanent hiding of message amerikan bar and refuse all cookies if you do not opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi tütünı akçakesme ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sebebiyle emin dünya oluşturur.

Bu nedenle yangın kaynaklı kişi kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu mevki yangın merdiveni imalatı sinein gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine onat olarak belirlenen bölgelere ve skorlara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hengâm özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Özellikle hassas ve ömre bedel materyallerin olduğu odaların baplarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına isabetli mürtefi nitelikli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangına dayanıklı ivedi çıkış bapları, ölçünlü baplara gereğince henüz pahalı olur. Bu kapıların fiyatları 3500 TL'den mebdelayıp 15000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve sarsıntı afetlerinde bile en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak Yangın Kapısı olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların gönülını kurtardığında daha oflaz anlaşılacaktır.

Web sitesine giriş yapmış olduğum andan saksılayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son kabul eden süreçte, ışıklandırma Metninde tafsilatlı olarak bahsedilen verilerin davranışlendiği dair bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Metal tarafından gerçekleştirilecek muta işleme sürecine peyda rızamın olduğunu ikrar, bildirme ve taahhüt ederim. Bilgileriniz düzenındı. Teşekkürname Ederiz.

Üstelik, yangın ekipmanlarının tatminkâr şekilde konumlandırılması, yangın riskinin azaltılması ve yangın çabucak hızlı karışma edilmesine yardımcı olabilir.

Report this wiki page